Category met link

Van Akrides tot Europees Succes: Isa Hooiveld Schittert op het Basketbalveld

15-07-2024

IJmuiden, 14 juli 2024 – Isa Hooiveld, de talentvolle basketbalster die ooit haar eerste stappen op het basketbalveld zette bij Akrides,  de bekende basketbalclub uit IJmuiden, opgericht mede door haar afgelopen week overleden opa Hans van der Bruggen, heeft afgelopen seizoen een indrukwekkend palmares opgebouwd. Met haar club Triple Threat uit Haarlem heeft ze niet alleen de hoogste jeugdcompetitie in Nederland gewonnen, maar ook haar debuut gemaakt in het vrouwenteam op het hoogste nationale niveau.

Het succesverhaal van Isa Hooiveld dit seizoen is adembenemend. Met Triple Threat behaalde zij het kampioenschap in de hoogste jeugdcompetitie van Nederland. Haar uitstekende prestaties leverden haar een plaats op in het vrouwenteam van Triple Threat, waar ze haar debuut maakte en direct een stempel drukte op het spel.

Aan het einde van het seizoen werd Isa geselecteerd voor het nationale vrouwenteam om deel te nemen aan het Europees Kampioenschap in de B-poule. In een zinderende finale tegen België kroonden de Nederlandse vrouwen zich tot kampioen en dwongen daarmee promotie af naar de A-poule. Isa speelde een cruciale rol in deze prestatie, waarmee zij haar opmars in de Nederlandse basketbalwereld voortzette.

Isa’s indrukwekkende prestaties zijn een bron van trots voor haar familie, de club Akrides, en de gehele regio. Haar verhaal is een inspiratie voor jonge sporters en laat zien wat mogelijk is met doorzettingsvermogen en passie voor de sport.

“Het is ongelooflijk om te zien hoe Isa zich heeft ontwikkeld van een jeugdspeler bij Akrides tot een kampioen op nationaal en Europees niveau. Haar harde werk en toewijding zijn een voorbeeld voor ons allemaal,” aldus Onno Oosterhof, voorzitter van Akrides.

Met haar ogen gericht op de toekomst, blijft Isa Hooiveld een naam om in de gaten te houden in de wereld van het basketbal. Haar reis van IJmuiden naar het Europese podium is nog maar het begin van wat belooft een glansrijke carrière te worden.